Thailand

Thailand – Smilets land. 

Som man har sett på instagramen min, så er det plutselig gått fra mørketid og isbading til strender og regnskog. Jeg og samboeren har vært litt over to uker på ferie. Få litt sol på kroppen etter mørketiden. I tillegg så blir det lite av slike turer fremover. Når fokuset videre blir NPL (Norge på langs) og ikke minst Sørøya på langs i august.

Men litt om turen. Selv om man er i Thailand på ferie, forsvinner ikke turjenta helt.

Vi var i Khao sok. Nasjonalpark i Thailand. Khao sok er en av de eldste regnskogene i verden, faktisk eldre og mer mangfoldig enn Amazonasregnskogen. Khao sok ble offisielt en nasjonalpark i 1980 og er på 739 kvadratkilometer.

Trist var at i 1982 valgte myndighetene og demme opp en av elvene. Nå heter innsjøen Cheow Larn Lake. Den omslutter 185 kvadratkilometer av parken. Og når denne ble demmet opp så gikk såklart mange dyreliv tapt ? men naturen og dyrene har tilpasset seg, og det er en fantastisk plass å besøke.         Ved innsjøen er det mange små øyer og kalkstensklipper som stiger langt langt opp.

En temmelig kul grotte vi sjekket ut. Masse flaggermus der inne ?

Nasjonalparken har over 415 ulike arter og hvor noen av dem er Asiatisk elefant, tapir, Tiger, leopard, langur, Malayan solvbjørn og Gibbon blant annet.

Vi våknet til gibbonlyder om morgenen etter å ha overnattet i regnskogen.

Vi overnattet i små trehytter inne i nasjonalparken på vannet. Ganske fantastisk

 Så var vi på similan Islands, en nasjonalpark dette også. En liten øygruppe de første tre øyene av gruppen, er stengt for turisme da dette er et område hvor havskilpadder legger egg.Vi var også under oppholdet på et Havskilpadde conservation senter, hvor de jobber for at havskilpadden skal overleve og øke antallet, da de er rødlistet. Fint å se at det er fokus på dyrevelferd og ikke minst klima og dyrevern.

En annen fin ting vi også gjorde var å besøke seaside retreat.

Her bor det fire elefantfrøkner med deres mahoud (den som er eier og den eneste personen elefanten lyder). Disse elefantene går ikke med turister dagen lang på ryggen uten pauser eller flyr rundt på et sirkus. Disse elefantene lever fint, står i skyggen og spiser ? ananasplanter,bananer og annet godt. De går småturer og bader i et lite vann like i nærheten. Det var det vi fikk være med på. Bade med elefantene og det var godt å se hvor rolige og fine de var.

???

Man setter så pris på å være hjemme og være på tur i nærområdet. Men det er spennende med litt avveksling en sjelden gang å oppleve andre kulturer og ikke minst natur og friluftsopplevelser

??men hjemme er best ?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.