Kløv og tilvenning.

Arja er av rasen Alaska malamute og er ikke lagd for å ligge i sofaen, selvom det er godt det å da ?. Når Arja var et år startet vi med tilvenning av kløv. Nå går jeg ut ifra det Kennel Trapline har lært oss om rasen og hva som anbefales vedrørende trening av denne rasen. I starten fikk Arja ha kløven på korte og lengre turen uten vekt i. Bortsett fra vekten på selve kløven selvsagt.

Nå har Arja blitt godt tilvent og bryr seg nevneverdig om kløven. Virker tilsynelatende til å være veldig fornøyd når ho får lov å bære litt.

Når er det riktig å starte med tilvenning. 

– Det forskjellig fra rase til rase. Men for en Alaska malamute er det fint å starte i et års alder med tilvenning.

Nå er Arja blitt 1 år og 1 mnd. Vi tar det litt rolig i vektøkningen. Da det er ingen grunn til å stresse og det er viktig at hunden tilpasser seg. Vekt i hver sidebag er nå på 250 gram +pluss poser for å fylle den litt mer opp. Dette går veldig fint.

Pakking av kløv. 

Det aller viktigste med pakking av kløv er at begge sekker veier like mye. Forskjellig vekt gir i enden belastningsskader på hunden. Det er også viktig å tenke at man pakker likt på begge sider både vedrørende vekt og størrelse på det man pakker. Nå som vi trener og øker litt på kløven hver uke. Så veier jeg begge poser vekten er helt lik. Arja har nå to poser med musli på 250 gram i hver sekk. Det bør heller ikke pakkes ned knuselig ting, da kløven kan få hard medfart på lengre turer. ?. skal man begi seg ut på lengre turer kan det også være en fordel å pakke ned i vanntette poser. Som oftest skal man over en elv eller to. Ikke går det an å forvente at du ikke får regnvær på turen heller

Ulike kløver.

Det er mange ulike varianter og kløver ute på markedet. Har lest litt om de ulike, men har fått anbefalt denne her av Kennel trapline og Torhild Ringerike.

Vi bruker nå Ruffwear sin kløv. 

Fine detaljer og en stor hovedlomme. Den sitter godt på Arja og er lett å få av og på.  Den har refleksdetaljer og mulighet for stramme inn og motsatt. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd sålangt. Er jeg like fornøyd etter sommeren, blir det denne kløven Arja skal ha når vi går Norge på langs.

??

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.