Turmat

Nå nærmer jeg meg snart 50 pakker med hjemmelaget turmat 💃Det tar lang tid, men det er skikkelig gøy med egenprodusert mat.

Jeg har akkuratt laget 6 poser med tacogryte. Tenkte å dele oppskriften med dere her:

 

  • 1 boks kidneybønner
  • 1 liten løk
  • 2 tomater
  • 1 boks mais
  • halv rød paprika
  • tacokrydder
  • Litt sitronsaft

Når jeg tørker turmat bruker jeg ingen smør ved steking, eventuelt noe olje. Smør gjør tørkeprosessen vanskeligere.

starter med å steke bønner og løke i et par minutter før du hiver oppi resten av ingrediensene. La det steke et par minutter før du heller over 1,5 dl med vann og posen med tacokrydder. Lar vannet koke ned til det er tykk røre. pass på at bønnene er godt delt. Hvis ikke får du dem ikke tørket skikkelig.

Lar det kjølne noe før jeg brer det utover bakepapir på brettene som skal inn i tørkemaskin (kan også bruke stekeovn, men tiden på å tørke er noe lengre og det er ikke lett å få alt tørt).

  • Setter tørkemaskin på 52 grader og lar de stå i 7-9 timer (snur brettene halveis i tiden).
  • I stekeovn. ha ovnen på 50-60 grader og sett en kniv inn i døra slik at det gjennomluftes

Når det er tørket, tilsetter du 1 dl ris i tre ulike poser (jeg vakuumpakker alt). blander blandingen likt. Tilsetter noe ekstra krydder og en neve med tacochips.

Der har du skikkelig god og enkel turmat 🙂

Ps. Denne oppskriften er for tre porsjoner. Beregnet på hva jeg spiser 😊

 

Legg igjen en kommentar