Året som gikk. Del 2

Juli

Ny måned og jeg har nå vært på tur i litt over fire uker.  Arja dro hjem med samboer og Bison fortsatte med meg etter tre ukers hvile etter hoggormbittet. Jotunheimen passerte vi, fortsatt i stekende hete. Fikk et ublidt møte med kyr og villsau. Gikk over Dovre og møtte på Moskus. Ikke minst fikk jeg et lengre opphold i Oppdal. gjorde godt etter å ha gått x antall mil med reservesko som hadde gitt meg noen mindre hyggelige gnagsår. Gjorde godt med pause

Vakre men tunge Jotunheimen

Kikker ut over mitt neste mål. Dovre nærmer seg, men først Lom og Bakeri.
Tilbrakte natt i ei enkel steinbu ved leirvatnet.
Fin merket rute i Dovrefjell

 

August

Jeg var kommet langt opp i Trøndelag og nærmet meg sakte men sikkert Nordland. I løpet av August passerte jeg blant annet Forollhogna, Skjækerfjella, Børgefjell, Okstindan. Besøk av lillesøster fikk jeg også ?

To stk som var mer enn glad for litt regn!! (bildet er fra Dovrefjell)

Allerede i august begynte bærene og bli modne. Nå er det flust nesten overalt!
Lillesøster tester langturlivet

September
Bison fyller 9 år. Nordland gjør meg godt! Fauske, Sulis, Hamarøy og en fantastisk gjestfrihet. Jeg fikk variende vær og noen dager tyngre enn andre. I slutten av denne mnd gikk jeg også inn i Troms. Fikk snøvær og ruten måtte endres

Natt nr 100! strålende sol og turens første frostnatt
Junkerdalen nasjonalpark
Junkerdalen
Sliten men glad frøken! Som ikke hadde anelse om hva som ventet
Livet på tur er ganske bra !

Oktober
Asfaltgåing, fantastiske teltplasser, kaldere dager og ikke minst gjensyn med Arja. Reisadalen nasjonalpark og på nytt trasking i vinterland. Kalde elvekrysninger, selskap av storebror, nordlys, reinflytting, overnatting hos en fantastisk fin gjeng reindriftsamer. Siste uken hadde jeg besøk av Jeanette og jeg fullførte Norge på langs alene. Jeg fullførte etter 153 dager på tur. Jeg trodde aldri noen gang at jeg skulle klare å fullføre, men det gjorde jeg virkelig og den følelsen kan faktisk ikke beskrives. På Nordkapp ventet samboer og venner. det ble både champis og sjokolade på Nordkapp.

Hadde en fantastisk natt her like utenfor Kautokeino

Stakkars slitne storebror på tur
Vakre vakre Finnmark
Dette fine mennesket holdt meg med selskap i en uke på tur
5 km unna målet.
Det her glemmer jeg aldri!!!

November
Tar noen rolige dager hjemme før jeg starter i jobb. Eller rolige ble det ikke. Kroppen og hodet var vant til 5-10 timers gange hver dag. Så det ble trening og mye tur. Etter 10 dager var jeg tilbake på jobb. kun tre vakter før det ble en liten overnattingstur

En av årets siste solstråler! Liten tur like i nærheten av hytta
Etter noen dager hjemme var det godt med en bitte liten overnattingstur

 

Desember
Året nærmer seg slutten. Hodet mitt er fortsatt ikke helt ute av turbobla og jeg begynner å kjenne på lengselen etter tur. Jeg tar det litt tyngre enn jeg hadde forventet men hva skal man regne med etter å ha vandret i sånne mange mnd. Denne månedens høydepunkt må nesten ha vært den årlige mørketidsturen til seiland. vær og føre var ikke som året før, med ski, pulk og en meter nysnø. Det ble fjellsko og sekk dette året. Ble ikke noe mindre julestemning av det. Litt snø var på det på Seiland, stjerneklart var det også. I sekken hadde vi ved, god mat og drikke. Jeg hadde også tatt med både julepynt og lys. Så stemningen ble komplett.
Det har vært et helt fantastisk år. Nå er jeg spent på hva 2019 byder på.

Julestemning på seiland
Arja har pyntet seg med juleskjerfet sitt

 

 

Ønsker alle et fantastisk 2018!